Location

Franklinstraat 1-A, 2691 HB 's-Gravenzande

Telefoonnummer

085 483 0801

Bouwkundige Keuring Oplevering Nieuwbouw

Bouwkundige Keuring Oplevering Nieuwbouw~, Bouwkundige Keuring Voor Of Na Bod?

Het doel van de Bouwkundige Keuring Oplevering Nieuwbouw is om ervoor te zorgen dat de woning voldoet aan de bouwtechnische eisen en kwaliteitsnormen, en om eventuele problemen in een vroeg stadium te identificeren en op te lossen voordat je intrekt. Het is verstandig om hiervoor een ervaren bouwkundig inspecteur in te schakelen om de inspectie uit te voeren, omdat zij de expertise hebben om potentiële problemen te herkennen die voor een leek moeilijk op te merken zouden zijn. Wat je moet weten over een bouwtechnische keuring bij oplevering, kun je lezen op deze pagina.

Wat is Bouwkundige Keuring Oplevering Nieuwbouw?

Een Bouwkundige Keuring Oplevering Nieuwbouw, ook wel opleveringskeuring genoemd, is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de woning voldoet aan de afgesproken kwaliteitsnormen en om eventuele gebreken of tekortkomingen op te sporen voordat je de sleutels van de woning in ontvangst neemt. Hier is hoe het proces doorgaans werkt:

 1. Planning en afspraak plannen: Neem contact op met een erkend bouwkundig inspecteur of een bouwkundig adviesbureau om een afspraak te maken voor de keuring. Zorg ervoor dat de keuring wordt gepland op het moment van de oplevering, meestal kort voordat je de sleutels krijgt.
 2. Voorbereiding: De aannemer of bouwonderneming zal je op de hoogte brengen van de opleveringsdatum en het tijdstip waarop je de inspectie kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je tijdens de inspectie toegang hebt tot alle delen van de woning, inclusief de kelder, zolder, en eventuele buitenruimtes.
 3. Inspectie: Tijdens de bouwkundige keuring zal de inspecteur de woning grondig onderzoeken en controleren op mogelijke gebreken, defecten en onvolkomenheden. De inspectie omvat meestal de structuur van de woning, de fundering, het dak, de gevel, de elektrische en sanitaire installaties, en andere belangrijke aspecten van de woning.
 4. Rapportage: Na de inspectie zal de bouwkundige inspecteur een gedetailleerd rapport opstellen waarin eventuele geconstateerde gebreken en tekortkomingen worden beschreven. Het rapport wordt meestal aan jou als koper en aan de aannemer verstrekt.
 5. Oplevering en herstel: Nadat het rapport is ontvangen, moet de aannemer eventuele geconstateerde gebreken en tekortkomingen herstellen volgens de overeengekomen voorwaarden en binnen een redelijke termijn. Zorg ervoor dat je de woning pas accepteert en de sleutels ontvangt nadat alle nodige reparaties zijn uitgevoerd en je tevreden bent met de staat van de woning.

Wat betekent opleveringskeuring?

Een opleverings keuring is een vrij standaard keuring van een nieuwbouwwoning. Het betreft een inspectie die plaatsvindt op het moment van de oplevering van een nieuw gebouwde woning of een gerenoveerd pand. Het doel van de oplevering nieuwbouw keuring is om de staat van het gebouw te beoordelen en eventuele gebreken, tekortkomingen of onvolkomenheden te identificeren voordat de eigenaar of koper het gebouw formeel accepteert en de sleutels ontvangt.

Dit is een belangrijk proces om ervoor te zorgen dat het gebouw voldoet aan de overeengekomen kwaliteitsnormen en dat eventuele noodzakelijke reparaties of aanpassingen worden uitgevoerd voordat het gebouw in gebruik wordt genomen.

Tijdens een oplevering huis keuring zal een bouwkundig inspecteur het gebouw grondig onderzoeken en controleren op verschillende aspecten, waaronder de structuur, de fundering, het dak, de gevel, de elektrische en sanitaire installaties en andere belangrijke bouwtechnische kenmerken. Eventuele gebreken en tekortkomingen worden gedocumenteerd in een rapport, dat aan zowel de eigenaar of koper als de aannemer wordt verstrekt. De aannemer is doorgaans verantwoordelijk voor het herstellen van deze problemen volgens de overeengekomen voorwaarden. De werkzaamheden dienen binnen een redelijke termijn te worden uitgevoerd.

De opleveringskeuring is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het werk voldoet aan de verwachtingen en overeengekomen normen. Het biedt de eigenaar of koper zekerheid en zorgt ervoor dat eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgelost.

Waarom een opleveringskeuring aanvragen?

Een opleverings keuring wordt om verschillende redenen aangevraagd. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom het verstandig kan zijn om een bouwkundige keuring bij oplevering nieuwbouw aan te vragen:

 1. Identificatie van gebreken: Een opleveringskeuring is bedoeld om eventuele gebreken, tekortkomingen of onvolkomenheden in een nieuwgebouwde of gerenoveerde woning of pand te identificeren. Dit kan variëren van structurele problemen tot fouten in de bouwmaterialen of de installatie van systemen zoals elektriciteit en sanitair.
 2. Zekerheid en vertrouwen: Door een keuring van de nieuwbouwwoning uit te voeren, heeft de eigenaar of koper meer zekerheid dat het gebouw aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet. Het vermindert het risico van onaangename verrassingen na de aankoop en zorgt ervoor dat eventuele problemen worden opgelost voordat het gebouw in gebruik wordt genomen.
 3. Herstelverplichtingen afdwingen: Als de inspectie gebreken aan het licht brengt, dan kan de eigenaar of koper de aannemer dwingen om deze problemen op te lossen voordat de oplevering wordt voltooid. Dit zorgt ervoor dat eventuele reparaties worden uitgevoerd volgens de overeengekomen voorwaarden en binnen een redelijke termijn.
 4. Voorkomen van latere kosten: Het opsporen en repareren van gebreken in een vroeg stadium is vaak kostenefficiënter dan het achteraf moeten aanpakken van problemen. Door middel van de oplevering nieuwbouw keuring kunnen potentiële problemen in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en aangepakt voordat ze groter en ook duurder worden.

Concluderend zal de keuring bij oplevering nieuwbouw helpen om de transparantie en integriteit van het bouwproces te waarborgen en de belangen van de eigenaar of koper te beschermen. Het is over het algemeen een verstandige stap bij de aankoop van een nieuw gebouw of bij belangrijke renovaties, omdat de kwaliteit en de naleving van bouwnormen gecontroleerd wordt voordat het gebouw in gebruik wordt genomen. Het is belangrijk om hiervoor een ervaren bouwkundig inspecteur in te schakelen om deze inspectie uit te voeren.

Wat te doen na keuring nieuwbouwwoning?

Het herstel na de oplevering van een nieuwbouwwoning heeft betrekking op het proces van het aanpakken van eventuele gebreken, tekortkomingen of onvolkomenheden die zijn geïdentificeerd tijdens de bouwkundige keuring en de acceptatie van de woning. Dit proces is doorgaans de verantwoordelijkheid van de aannemer of bouwonderneming. Hier zijn de zaken die van belang zijn bij het herstelproces:

 • Identificatie van gebreken
 • Communicatie met de aannemer
 • Overeenkomst en termijnen stellen
 • Uitvoering van herstelwerkzaamheden
 • Herinspectie
 • Acceptatie van de woning
 • Documentatie en garantieclaims

De uitgevoerde werkzaamheden moeten transparant zijn en goed worden gedocumenteerd. Zorg ervoor dat je alle communicatie schriftelijk vastlegt en dat je een kopie hebt van de overeenkomst met de aannemer. Het is belangrijk om open te blijven communiceren met de aannemer om ervoor te zorgen dat de herstelwerkzaamheden naar tevredenheid worden uitgevoerd en dat de woning aan de gewenste kwaliteitsnormen voldoet. De bouwtechnische keuring bij oplevering biedt een goede basis voor een vlot proces.

Leave a Reply