Location

Franklinstraat 1-A, 2691 HB 's-Gravenzande

Telefoonnummer

085 483 0801

Vereniging Eigen Huis Bouwkundige Keuring

Als je wilt weten wat de staat van een woning is, dan kun je de Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring aanvragen. Dit is een inspectie waarbij een groot aantal standaard kenmerken van de woning onder de loep worden genomen. Verschilt de bouwtechnische keuring die Vereniging Eigen Huis aanbiedt van andere inspecties? En zijn er naast voordelen ook nadelen bij het inschakelen van een VEH inspecteur? De antwoorden op alle vragen die je hebt over de VEH inspectie vind je op deze pagina.

Over Vereniging Eigen Huis

VEH is in Nederland een belangrijke belangenbehartiger voor huiseigenaren. Het is een onafhankelijke organisatie die zich richt op het ondersteunen van mensen die een huis bezitten of van plan zijn een woning te kopen. De vereniging biedt diverse diensten aan haar leden zoals:

 1. Advies en informatie: VEH verstrekt informatie en advies over allerlei aspecten van een huis bezitten. Denk aan zaken als hypotheken, verzekeringen, bouwkundige keuringen, onderhoud, energiebesparing en renovatie.
 2. Juridische ondersteuning: Ze helpen bij juridische kwesties die te maken hebben met het bezit van een huis, zoals bijvoorbeeld geschillen met aannemers of problemen met bouwvergunningen.
 3. Collectieve belangenbehartiging: Vereniging Eigen Huis komt op voor de belangen van huiseigenaren bij de overheid, politiek en andere organisaties. Ze streven naar gunstige wetgeving en regelgeving voor huiseigenaren.
 4. Korting op diensten: Leden krijgen vaak korting op diensten zoals bouwkundige keuringen, verzekeringen en energiecontracten.
 5. Onderzoek en publicaties: VEH voert onderzoeken uit en publiceert rapporten over actuele onderwerpen die relevant zijn voor huiseigenaren, zoals marktontwikkelingen, woningprijzen, duurzaamheid en energiezuinigheid.

VEH biedt een breed scala aan informatie, ondersteuning en voordelen aan haar leden. Deze dienstverlening is gericht op het helpen van huiseigenaren bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het beschermen van hun belangen.

Wat is de Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring?

De VEH biedt een bouwkundige keuring service aan voor mensen die een huis willen kopen. Deze keuring is bedoeld om potentiële kopers inzicht te geven in de bouwkundige staat van een woning voordat ze tot aankoop overgaan.

Tijdens een bouwkundige keuring inspecteert een deskundige de woning grondig. Ieder bouwkundig aspect van de woning wordt onderzocht, zoals de constructie, de fundering, het dak, de gevels, de leidingen, de installaties voor gas, water en elektriciteit en andere belangrijke onderdelen.

Na de inspectie ontvang je als koper een rapport waarin de bevindingen van de inspectie zijn vastgelegd. Dit rapport geeft inzicht in de staat van de woning en eventuele gebreken of mogelijke problemen die aangepakt moeten worden. Op basis van dit rapport kun je dan beslissen of je de koop wilt voortzetten, onderhandelen over eventuele reparaties of aanpassingen, of zelfs wilt afzien van de aankoop als er ernstige gebreken aan het licht komen.

Het doel van zo’n bouwkundige keuring is om kopers te helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing en om onverwachte kosten of problemen na de aankoop te voorkomen. De Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring is overigens niet de enige inspectie die je kunt laten uitvoeren. Er zijn volop bouwkundige bedrijven in Nederland die een goede inspectie kunnen leveren. Sterker nog; de bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis wordt door externe inspecteurs uitgevoerd die een samenwerkingsverband hebben met VEH.

Zo werkt de bouwtechnische keuring Vereniging Eigen Huis

Als potentiële koper kun je via de website van Vereniging Eigen Huis een bouwtechnische keuring aanvragen voor de woning die je overweegt te kopen. Een deskundige bouwkundige of inspecteur wordt ingeschakeld om de woning te inspecteren op een afgesproken datum en tijdstip. Tijdens de inspectie wordt de woning grondig onderzocht op verschillende aspecten zoals constructie, fundering, dak, gevels, leidingen en installaties.

 

Je krijgt als koper een gedetailleerd rapport waarin alle bevindingen zijn vastgelegd. Dit rapport vormt de basis voor jouw besluitvorming over de aankoop. Als huiseigenaar kan dit rapport helpen om een planning te maken voor een verbouwing of renovatie. Het doel voor zowel kopers als huiseigenaren is om potentiële verrassingen of verborgen gebreken te minimaliseren en kopers te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over de aankoop van een huis.

Voordelen van Vereniging Eigen Huis keuring

We hebben al aangegeven dat de Vereniging Eigen Huis keuring niet wezenlijk anders is dan een inspectie door een ander bedrijf. Zijn er toch unieke voordelen van de Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring?

 • Als huiseigenaar weet je snel wat de bouwkundige staat van de woning is.
 • Als koper kun je een objectief rapport laten zien aan bijvoorbeeld de hypotheekverstrekker of de verzekeringsmaatschappij.
 • Als je reeds lid bent van VEH dan kun je direct online een inspectie aanvragen.
 • Het is mogelijk om de Vereniging Eigen Huis keuring te koppelen aan andere services zoals een energie inspectie.
 • Er is een Engelstalige inspectie mogelijk, waar met name expats gebruik van maken.

Nadelen van Vereniging Eigen Huis keuring

Zijn er naast de voordelen van de bouwtechnische keuring door Vereniging Eigen Huis ook nadelen? Dit zijn de voornaamste minpunten die mogelijk van toepassing kunnen zijn:

 • Het is mogelijk dat je elders minder betaalt voor een gelijkwaardige bouwtechnische keuring.
 • Als je nog geen lid bent van de VEH dan moet je eerst het lidmaatschap betalen.
 • Je hebt in principe geen vrije keuze uit de inspecteur die langskomt, de organisatie zal een regionale partner kiezen.

Wat betreft de kwaliteit van de Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring mag je verwachten dat deze in orde is. Als je kiest voor een ander bedrijf, controleer dan reviews van klanten of vraag naar referenties.

Kosten Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring

Het tarief voor een bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis kun je vinden op de website van VEH. Er zijn standaard prijzen voor particuliere woningen op basis van volume, kubieke meters oppervlak dus. Daarnaast zijn er situaties denkbaar waarin de prijs afwijkt van het standaard tarief. Bijvoorbeeld als de inspecteur meer tijd nodig heeft vanwege specifieke kenmerken of als de opdrachtgever aanvullende wensen heeft. Zo heb je wellicht een nieuw energielabel nodig, de Vereniging Eigen Huis bouwkundige keuring geeft informatie over energieprestaties maar dit staat niet gelijk aan het energiecertificaat. Kijk dus goed wat binnen het rapport van de Vereniging Eigen Huis keuring valt en welke extra services je mogelijk nodig hebt. Als er meerdere inspecties nodig zijn, dan kun je ze wellicht op dezelfde dag inplannen.

Leave a Reply